SÅPHALKA OCH LINGONTUVOR

Om att hantera smärta och sorg och om att förebygga självmord 


Boken är skriven av mig Maiellen Stensmark, mellan åren 2004-2015, i fragment i stunden och den beskriver hur jag tog mig igenom, den smärta jag levde i, efter min dotters självmord. Texterna sammanställdes till en bok och trycktes med hjälp av Printfabriken i Karlskrona i mars 2015. Stort tack för att ni sponsrade utgåvan, så att boken har kunnat säljas till självkostnadspris. Beställning görs via mail: stensmarkmaiellen@gmail.com  inklusive porto kostar boken 300 kronor. Jag tar därtill också tacksamt emot en donation på valfritt belopp, till stöd för min verksamhet för bättre suicidprevention och efterlevandestöd. 


Det finns en hemsida på Facebook med samma namn, där jag har delat röster från olika personer som läst boken. Där har jag också delat bloggar från den här hemsidan, så skrolla ner långt så hittar du fler recensioner av boken.

https://www.facebook.com/groups/1670960383135401

En recension av boken låter så här: "Alla borde läsa din bok.

Jag sträckläste din bok för den var så gripande. Den var lätt att läsa och lätt att sätta sig in i. Och så kände jag igen mig själv i den. Tårarna kom från och till. Det var starkt. Jättefin bok.


Vad du har gått igenom. 


Jag har själv varit med om mycket traumatiska saker och varit deprimerad. Jag förlorade själv en kusin i självmord.

" -Du är den enda jag kan prata med, för ingen annan tror mig", sa han till mig. 

Han såg bilder, som att bordet lyftes. Han fick inre bilder, men ingen inom vården trodde på honom.

När jag träffade hans familj efter att hans liv avslutats nästan anklagade de mig, Vad var det du sa till honom egentligen? Men jag sa ingenting,.. Jag bara lyssnade på honom." 


"NÄR MAN ÄR EMPATISK HAR MAN GÅTT IGENOM MYCKET SMÄRTA SJÄLV. 

BÅDE I TIDIGARE LIV OCH I DET VI GÅR IGENOM I DETTA LIVET. JAG ÄR TILLRÄCKLIGT STARK FÖR ATT BÄRA DET. JAG SKULLE INTE ÖNSKA NÅGON ANNAN ATT GÅ IGENOM DETTA.”


Anonym läsare av Såphalka och Lingontuvor

2023-08-03